Category Archive healthblog

humbja apo periudha e shtatëzënësisë? Si të tregoni

humbja apo periudha e shtatëzënësisë? Si të tregoni

Nuk është gjithmonë e lehtë të tregosh ndryshimin midis një periudhe dhe një humbje të hershme të shtatëzanisë. Ndonjëherë, humbja ndodh para se personi të kuptojë se janë shtatzënë.

Humbja e shtatzënisë, ajo që dikur quhej abort, ndodh në rreth 10% të shtatëzënive që janë konfirmuar nga një provë.

Rreth 80% e humbjeve të shtatzënisë ndodhin në tremujorin e parë, 12 javët e para të shtatzënisë.

Kur humbja ndodh shumë herët, brenda 5 javëve të para, një person mund të thotë se ata kishin një "shtatëzani kimike".

Read More

ilaçet e vaginozës bakteriale (BV) në 2022

ilaçet e vaginozës bakteriale (BV) në 2022

Vaginoza bakteriale (BV) është një infeksion vaginal. Antibiotikët mund të ndihmojnë në trajtimin e gjendjes dhe zvogëlimin e simptomave. Disa antibiotikë mund të shkaktojnë efekte anësore, dhe disa ilaçe BV kanë paralajmërime nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA). Njerëzit e moshës 15-44 vjeç. H2> isfarë është bv? Me një vaginë, por sipas hulumtimit nga viti 2020, një person mund të jetë në një rrezik të shtuar të zhvillimit të BV nëse ata:

Read More

Todo el contenido aquí es solo para fines informativos.

Todo el contenido aquí es solo para fines informativos.

Si desea escuchar el audio, use Google Chrome o Firefox.

Para el episodio de esta semana, me sentí no calificado para representar a una comunidad que no es mía, así que obtuve alguna ayuda experta: muchas gracias a la oyente Gabrielle Hermosa , Abogado y orador público de la comunidad transgénero. Gabrielle promueve la conciencia transgénero, educa al público y hace una diferencia positiva en todo el país.

Entonces, comencemos con lo básico.

Read More

Видовете сърдечен удар: това, което трябва да знаете

Видовете сърдечен удар: това, което трябва да знаете

сърдечните пристъпи, представляват сериозен риск за здравето и могат да бъдат животозастрашаващи. Те се появяват, когато запушването в коронарните артерии нарушава притока на кръв към сърцето, което може да причини трайно увреждане.

Три вида коронарна болест на артерията могат да доведат до сърдечен удар. Това са:

  • ST сегмент Повишаване на миокарден инфаркт (STEMI)
  • Миокарден инфаркт на миокарда на не-ST сегмент (NSTEMI)
  • Спазъм на коронарната артерия

В тази статия описваме тези три вида заболяване, техните рискови фактори и как се лекуват.

Read More

Слаба еякулация: Какво означава това?

Слаба еякулация: Какво означава това?

Слабата еякулация се отнася до намаляване на количеството на спермата, която човек еякулира или намаляване на силата на еякулацията. Лекарите могат също да нарекат слаба еякулация забавена или инхибирана еякулация.

Изпитването на периодична слаба еякулация рядко е причина за безпокойство. Въпреки това, последователните промени в еякулацията на човек могат да налагат посещение на лекаря.

Основната причина за слаба еякулация може да бъде физическа или психологическа.

Read More

Co vědět o vředech úst z chemotoru

Co vědět o vředech úst z chemotoru

Lidé užívající chemoterapii léčiva mohou vyvinout vředy v ústech jako vedlejší účinek těchto léků. Vředy se obvykle vyčistí samy, když se léčba skončí.

Chemoterapeutická léčiva jsou silná protirakovinová léčiva, která pracují při zabíjení buněk při dělení. Tímto způsobem zabrání růstu a množení rakovinných buněk.

Chemoterapie, kterou lidé často označují jako chemo, s větší pravděpodobností zabíjí rakovinné buňky než zdravé buňky, protože rakovinné buňky mají tendenci se dělit a více se vícenásobně více.

Read More